El PSC denúncia a Fiscalia l’alcalde per prevaricació i tracte de favor en relació la parada del Mercat que regenta la seva esposa

23.12.10, NP PSC Caldes.– El PSC de Caldes s’ha adreçat a la Fiscalia Especial per a delictes relacionats amb corrupció perquè creu que hi pot haver algun delicte o falta en el procediment de les obres de la parada del mercat de l’esposa de l’alcalde. Segons expliquen en el seu comunicat de premsa, els socialistes han tingut accés a expedients que els fan pensar que “s’estan cometent irregularitats, que no podem determinar fins a quin punt poden ser constitutives d’infracció penal o administrativa”, i ho posen en coneixement de la justícia perquè consideren que “no es pot permetre que l’alcalde es salti la legalitat en benefici de la seva família”.  

[@more@]

En el document que han fet arribar a la Fiscalia, es fa especial menció a la situació de la parada de Mercat nº 2, de la qual és concessionària l’esposa de l’alcalde del municipi, Joaquim Arnó. Expliquen que “malgrat l’esforç que ens ve representant disposar de la informació i al nepotisme de l’alcalde, la funció d’un regidor és la de fiscalitzar l’acció municipal, i per això creiem que és la nostra obligació posar en coneixement de la justícia aquests fets i la documentació que permet sospitar o tenir una presumpció de l’existència d’irregularitats que poden ser constitutives de delicte o falta, perquè es facin les indagacions pertinents, si s’estima necessari”.  

Al seu entendre, com ja han anat denunciant en altres ocasions, les irregularitats que afecten la parada són el fet que l’esposa de l’alcalde l’hagi fet completament nova durant el mandat del seu marit, amb “tracte de favor” en el canvi de parada i condicionament del projecte, amb la manca d’un projecte executiu de l’obra i de llicència d’obra i ambiental de l’activitat comercial, sense aprovació dels serveis tècnics de l’Ajuntament i sense liquidar les taxes de les obres”.  

Recorden també que el seu Grup Municipal i la comunitat de veïns de l’edifici del mercat van presentar al·legacions sobre el projecte d’extracció de fums o xemeneia previst d’instal·lar al mercat, només perquè aquesta parada vol acollir una cuina, tenint en compte que en tractar-se d’una activitat comercial no s’hi pot dur a terme cap procés de fabricació.

També expliquen que la concessionària no té contracte i que en el cas de signar-lo seria nul de ple dret, ja que com a esposa de l’alcalde té prohibit contractar amb l’Ajuntament.

No es pot permetre la impunitat en l’exercici de les funcions d’un alcalde que, abrigat pel seu equip de govern, es salta la legalitat o condiciona les regles del joc per beneficiar a la família. Això ha d’entendre’s com a prevaricació, ja que creiem que realment s’ha produït en l’esdevenir de la modificació del mercat i les successives obres, amb el consegüent increment de costos”, expliquen des del PSC.  

El projecte de remodelació del mercat municipal es va iniciar l’any 2005. Els socialistes recorden que quan es va produir el canvi de govern ja s’havia efectuat la majoria de la tramitació administrativa. Quan comencem a detectar que no es té en consideració el que va aprovar el propi Ajuntament, i que es van introduint modificacions en el projecte d’obres, en el reglament de mercat, en el projecte d’activitats, en l’adjudicació de parades del mercat, és quan comencem a requerir informació per aclarir per què es produeixen els canvis i quina justificació tècnica presenten.  

Davant d’això aclareixen que llavors comprovem que existeix un especial interès per part de l’alcalde, Joaquin Arnó, en controlar directament el projecte d’obres, perquè la titular d’una parada és la seva pròpia esposa”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El PSC denúncia a Fiscalia l’alcalde per prevaricació i tracte de favor en relació la parada del Mercat que regenta la seva esposa

  1. Censurat diu:

    Qui borra els comentaris molestos?????????????????

Els comentaris estan tancats.