Un primer acord. En caldran més per tenir la nova escola

02.04.10, Tr3s Micos Bloc – Marc Vergés, politòleg

En el darrer Ple Municipal de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es va aprovar una moció conjunta dels Grups Municipals de CiU i el PSC, a favor d’una nova escola pública a Caldes, en substitució de l’actual, un edifici construït l’any 1975 i amb un manteniment històricament justet.

Serà difícil trobar a algú que no estigui a favor de la nova escola, per tant, benvinguda sigui aquesta moció conjunta amb una petició clara i ferma, dirigida específicament al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

[@more@]

Aquesta és una moció que inicia un llarg camí cap a la consecució d’una fita cabdal per al desenvolupament i creixement del benestar i la qualitat de vida del nostre municipi: la construcció d’un nou centre educatiu. L’actual edifici ja no hi ha manera de mantenir-lo en unes mínimes condicions de qualitat i és cert també que s’ha tardat massa a reivindicar inversions importants primer i un nou centre després. 

En tenim per temps, per anys segurament, perquè es tracta d’una petició a una administració que ha de gestionar recursos de manera generalista i les necessitats de Caldes són comunes a les de molts altres municipis. A més a més, tenim entremig unes eleccions, les del Parlament de Catalunya al novembre d’aquest any. 

Per tant, tot acaba de començar i l’objectiu ha de ser una unió local per fer força, arribar a consensos i treballar plegats, sobretot perquè hi hagi una sola veu amb un mateix missatge a l’hora de dirigir-nos a l’administració superior . Això potser no farà les coses més fàcils, però si ens dividim internament, no ens esperarà quelcom millor.

L’indret actual de l’escola és privilegiat, sí, però cal descartar-hi la construcció del nou centre amb criteris de creixement demogràfic i desenvolupament sostenible, i aportant l’alternativa amb un projecte més ambiciós.

L’alternativa? Sí, pot ser el canyer de l’Esplanada de Can Muntanyà (NO a l’Esplanada de Can Muntanya). Si s’hi ha de construir alguna cosa, millor una escola, no? Millor un centre educatiu al bell mig del poble, al costat d’un indret de trobada social i històricament un lloc on s’hi celebren tot tipus de festes i activitats locals. 

Un indret que amb una nova escola podria convertir-se en una autèntica i més real plaça polivalent, tot adequant les instal•lacions als nous temps, al nou entorn, fent desaparèixer barreres i fer visible la zona de l’Esplanada i el canyer , amb l’escola inclosa, com un tot de totes i tots. 

Per tant, davant les dues úniques possibilitats, cal tenir en compte que l’aposta per la construcció de l’escola al canyer de l’Esplanada significaria parlar d’aquest projecte més ambiciós i portar-lo a la realitat. 

Estaríem parlant, doncs, d’un projecte de reforma global de la històrica Esplanada, tenint en compte les possibilitats i oportunitats de l’entorn, la nova escola, la plaça…

A la vegada, l’espai que ocupa l’actual escola cal que sigui aprofitat per a nous serveis i / o equipaments, adequats a l’indret i a les necessitats del municipi 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Un primer acord. En caldran més per tenir la nova escola

  1. Pere diu:

    Toquem de peus a terra. L’escola ja hi és, s’ha d’arreglar , i tant! Però això de l’escola a Can Muntanya em sembla una animalada poc real i menys amb la crisi que corre. El que em preocupa són els interessos urbanístics que hi pot haver darrere de tot això, o és que vostè com a expert politòleg no ho veu prou clar el que pot passar?

Els comentaris estan tancats.