El govern demana ara que no s’enderroqui el “Marola” (Punt Maresme)

Adjudica dues guinguetes del passeig i reclama una excepció per a aquesta tot i que incompleix la llei de Costes. El propietari ha presentat un contenciós 

30.12.10, “El Punt Maresme”, Elena Ferran.- El govern municipal va portar per urgència a l’últim ple una moció en què demana a la Generalitat que faci una excepció i que deixi sense efecte la resolució de Costes en què insta que s’enderroqui la guingueta del restaurant Marola, al passeig marítim, perquè no s’ajusta a la normativa. 

La petició ha sorprès molta gent, ja que arriba mesos després que fos l’Ajuntament qui presentés un projecte de reforma de les guinguetes en què a més de renovar les concessions s’havia de moure de lloc la del restaurant “Marola” per complir amb les distàncies entre edificacions.

[@more@]

Va ser el mateix propietari del negoci, Josep Navarro, qui va alertar la Generalitat que el lloc on es proposava que havia de marxar era inundable. Així quedava sense resoldre el trasllat, però Costes instava a fer-ne l’enderroc. L’afectat ha presentat un contenciós administratiu contra el procés que va seguir l’Ajuntament per desnonar-lo amb la intenció de fer complir l’enderroc. 

El canvi de decisió del govern coincideix amb l’adjudicació de les noves concessions de les altres guinguetes que hi ha al passeig i que s’han agilitzat abans de l’estiu, tot i l’oposició dels fins ara concessionaris pels elevats cànons que s’aplicaven. 

La moció aprovada per urgència preveu que, si es dicta l’excepció i no s’enderroca, es pugui treure la concessió del “Marola” a concurs per aquest estiu. També s’haurà de treure a concurs una de les guinguetes que va quedar deserta, al costat de la riera de Caldes. Les altres dues les regentaran les societats mercantils Pi i Pi, SCP i Tasted Churros, SL. 

L’alcalde, Joaquim Arnó, va justificar el canvi de decisió sobre l’enderroc del “Marola” perquè “ara que ja s’han assegurat les altres tres, toca mantenir aquesta per tradició de trenta anys i perquè és necessària per mantenir els serveis a la platja de Caldes”. Des de l’oposició, el PSC va criticar el retard per aturar l’enderroc. Tot i això hi van votar a favor.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.