Comunicat de l’Ajuntament en relació la notícia publicada “El Punt Maresme” 30.12.10

03.01.11, NP Aj Caldes.- En relació la noticia publicada al diari “El Punt Maresme” en data 30.12.10, signada per la corresponsal Elena Ferran, segons la qual “ara” l’Ajuntament reclama que no s’enderroqui la guingueta nº3 de la platja de Caldes d’Estrac, redactat aquest que podria induir a errors i desinformació de l’opinió pública en general i dels ciutadans i ciutadanes de Caldes en particular: 

PRIMER.- L’Ajuntament de Caldes d’Estrac expressa el seu disgust per la publicació d’aquesta noticia plena d’errors i d’apreciacions personals de la redactora de la notícia que per res s’ajusten a la realitat. En conseqüència demana a la Direcció del diari “El Punt Maresme” la publicació d’aquest comunicat en aplicació del Dret de Rèplica constitucionalment regulat i especialment recollit en la Llei de Premsa i lleis concordants. 

SEGON.- L’Ajuntament de Caldes d’Estrac, el seu Govern Municipal i l’Alcalde, sempre han manifestat la seva voluntat de mantenir en funcionament les quatre guinguetes de serveis de la platja.  

[@more@]

TERCER.- Davant la negativa de la Generalitat a l’ampliació i la constatació de que la nº3 estava en un emplaçament irregular per raó de la distància mínima entre concessions, l’Ajuntament va presentar un projecte on es mantenien les totes guinguetes desplaçant uns metres la nº3 per així respectar la legalitat I aconseguir el manteniment de les quatre.

QUART.- Quan la Generalitat va confirmar que aquest nou emplaçament no era possible, l’Ajuntament, en data 26 de maig de 2010, ja va acceptar que es mantingués en la seva situació actual, qüestió aquesta que no ha estat contestada des de la Generalitat, que s’ha limitat a concedir les altres tres i ordenar l’enderroc de la nº3. 

CINQUÈ.- A la vista d’aquesta manca de resposta, l’Ajuntament va optar per deslligar el tràmit de legalització de la guingueta nº3 del de la resta de guinguetes per així poder seguir el seu procés fins a l’adjudicació de nous concessionaris que, no s’ha d’oblidar, estaven fora de normativa des del mes d’abril de 2006. 

SISÈ.- Ara, un cop enllestit el tràmit de les altres guinguetes, ja no hi ha impediment ni perill d’intereferències per poder seguir la tramitació de la guingueta nº 3 que haurà de seguir el seu propi procés de la manera més ràpida possible.

SETÈ.- En aquest sentit l’Ajuntament de Caldes vol recordar que el problema del seu emplaçament ja es va produir quan es va atorgar la primera concessió a l’any 1986 que de fet, situava la gingueta al lloc on ara no s’ha acceptat. Llavors es va admetre el canvi en el moment de fer el replantejament de les obres i es va ubicar on finalment s’ha construït. 

VUITÈ.- Precisament per aquesta raó, i per complir la legalitat,  l’Ajuntament en el moment de demanar la legalització va optar per presentar el trasllat de la guingueta amb l’objectiu prioritari de mantenir-la en funcionament. Ara es torna a demanar el mateix. 

NOVÈ- A la vista d’aquestes consideracions, sorprenen les afirmacions de la redactora de la noticia Sra.Ferran que demostren no conèixer la realitat de la situació i el que és més greu, no haver contrastat suficientment els detalls del procés que s’ha seguit fins ara. En especial resulten xocants, per errònies, les que parlen de “sorpresa” i les que atribueixin un paper destacat a l’actual concessionari de la nº3 

DESÈ.- En aquest sentit, cal precisar que la intervenció d’aquest particular és la que ha ocasionat la decisió d’enderrocar per part de la Generalitat. De no haver estat així, probablement el procés hagués seguit la mateixa tramitació de l’any 1986 i un cop autoritzades les concessions s’hagués pogut procedir a negociar el trasllat de la nº3 per raó de la impossibilitat d’ubicar-la en lloc diferent a l’actual.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.